Miért érdemes olyan használt laptopot venni, ami a későbbiekben bővíthető?

Sajnos a mai középkategóriás laptopokban szinte már minden alkatrész integrált. Ez azt jelenti, hogy a memória, processzor vagy az videokártya elválaszthatatlan az alaplaptól, hisz rá van forrasztva. A lényeg, hogy nehezen cserélhető. Főként az ASUS laptopoknál tapasztalható.

Ennek mi a hátránya?

Ha a processzor, videokártya, memória (RAM) vagy az alaplap meghibásodik, az azt jelenti, hogy az egész gépet dobhatjuk a kukába, maximum a kijelzőt, háttértárat vagy a billentyűzetet eladhatjuk alkatrésznek. Mivel a felsorolt alkatrészek csak forrasztással vehetők le az alaplapról. A javítási költség pedig túl magas lenne.

Mit jelent, hogy a laptop bővíthető?

Az alaplapra foglalatok vannak forrasztva, ami arra szolgál, hogy ne kelljen forrasztani, hanem egy egyszerű mozdulattal eltávolítható a laptop alaplapjáról a processzor, memória és a videokártya. Ez azt jelenti, hogy ha bármelyik meghibásodik, akkor bármikor kicserélhetjük.

Összegezve:

A lényeg, hogy a használt üzleti laptopok általában sokáig bírják és bővíthetők. Érdemes odafigyelni vásárlás előtt, hogy mit lehet rajta bővíteni, mivel gyorsan fejlődnek a programok és nőnek a számítási igényük (szoftvergáz). Ebből az következik, hogy egy idő után lassulhat a laptopunk. Ha megállapítjuk, hogy ez RAM hiányában történik, akkor egyszerűen vesszünk bele plusz memóriát és megy tovább az élet.

Nézetek be a laptoptrade.hu webáruházba. Itt egyszerű a választás és könnyen bővítheted rendeléskor a használt laptopot több hardverrel is.

Kommentek
  1. Én