Miért válaszunk ultrabookot munkára?

A fejlesztők állandóan keresik a számukra megfelelő munkaállomást vagy laptopot. Két legfontosabb szempont a számukra a munka közbeni kényelem és a gép gyorsasága. Minden fejlesztő álma, hogy egy tengerparton vagy éppen a saját jachtjukon dolgozzanak. :)

Tegyük fel, hogy nem vagyunk még milliárdos cégvezetők, így a mi esetünkben egy használt ultrabookon - https://laptoptrade.hu/product/7/Lenovo-Ideapad-U330p akarunk fejleszteni, mivel azzal bárhol bármikor tudunk dolgozni, tehát tér- idő függetlenek leszünk és a pénztárcánk se bánja meg.

Váráslás előtt vizsgáljuk meg 5 szempontból, hogy mit várunk magától a géptől:

  •          Hagyományos vagy hibrid laptop? 
    Az elmúlt években óriási piacot szakított magának a kettő az egyben laptopok, amelyek egy notebook minden funkcionalitását ötvözik a táblagépek hordozhatóságával.  Ezeket a szétvehető (a billentyűzetet eltávolítjuk a kijelzőtől) vagy átfordítható (360 fokban) gépeket több üzemmódban is használhatjuk, és bár nyilvánvalóan drágábbak, mint hagyományos társaik, összességében még így is olcsóbbak, mintha egy laptopot és egy táblagépet is vennünk kéne. Ha például a meetingeken sokat mutogatjuk másoknak a kijelzőn lévő szövegeket, ábrákat vagy bármi egyebet, akkor nagyon jó szolgálatot tud tenni egy ilyen masina.
  •          Mennyire fontos a kényelmes billentyűzet?
    Sokan vagyunk úgy, hogy van billentyűzet és világít húú tök jó… Majd a belső összetevőkre vagy a kijelzőkre fordítják a figyelmet. Ezzel szemben egy üzleti felhasználó számára szinte az ergonomikus billentyűzet döntő lehet a vásárlásban. Ha a legkisebb ultrabookot nézzük egyértelműen a tasztatúra is jobban össze lesz nyomva, így hosszabb szövegek gépelésekkor kényelmetlen pozícióban kell tartanunk kezünket és gyakran hibázhatunk. Ha van lehetőség próbáljuk ki milyen gépelés közben és olyat válaszunk, ami a kezünknek a legkényelmesebb.
  •          Utazás közben vagy irodában fogunk rajta fejleszteni?
    Most mind a két esetben az ultrabookot fogjuk vizsgálni. Nem mindegy, hogy az ultrabook egy asztalon csücsül-e az év 365 napján, vagy egész nap a táskánkban hordozzuk és utazás közben vesszük elő.  Előbbi esetben értelemszerűen egy nagyobb kijelzős, kényelmesebb gépet választunk, míg az utóbbi esetben fontos szerepet játszik a méret, súly és az akkumulátor üzem ideje, ennek érdekében pedig általában hajlandóak vagyunk bizonyos dolgokat, például a kijelzőt vagy a már előbb említett billentyűzetet is beáldozni.
  •          Legyen-e benne érintőkijelző?
    A hibrid gépek értelmenszerűen érintőkijelzővel érkeznek, hiszen tablet módban máshogy nem is tudnánk őket használni, de akár a hagyományos laptopok közül is választhatunk olyan, ami fel van szerelve ilyen panellel. Ez súlyban jár majd némi felesleggel, de ha valaki nem csak a szövegszerkesztőben és a táblázatkezelőben dolgozik, hanem valamilyen kreatív munkát végez, vagy rengeteg weboldalt látogat, annak érdemes lehet megfontolni egy ilyen gép beszerzését. Az érintőkijelző kétségtelenül sokat dob a felhasználói élményen, és senkinek nem ártott még, hogy élvezte a munkáját.
  •          Mennyi az optimális Üzemidő
    Ez akkor számít, ha utazás közben használjuk vagy éppen egy bemutatón. A mai ultrabookoknak 6-10 órát is ki kell bírniuk, de használt ultrabook is még bír 2-3 órát. Ez használattól függ. Mindenkinek végig kell gondolnia mire használná utazás közben. Ha nagyobb fejlesztő környezeteket kell futtatnia és mellette tesztelő programokat, akkor mindenképp a lehető leghosszabb üzem idejű gépet kell választani.
Ajánló
Kommentek
  1. Én