Nem működik a wifi kapcsolat a használt laptopodon?

Ha vezetéken keresztül van internet kapcsolatod, akkor mielőtt falhoz vágnád a használt laptopod érdemes végig gondolni, hogy a router is problémás lehet. Persze ha már megtetted, akkor kár tovább olvasnod ezt a cikket J

Most nyolc rövid pontban rávilágítunk mi is lehet a laptop vs router közötti probléma:

  1. A laptop Wifi/Bluetooth funkciója be van –e kapcsolva?
    Az új illetve már a használt laptopokon van, egy külön funkció billentyű mely segítségével ki-be kapcsolhatjuk a wifi modult. Ha ki van kapcsolva, akkor ezzel növelhetjük az akkumulátor üzemidejét, persze cserében nem tudok csatlakozni egy wifi hálózatra sem. Ezt egyszerűen a hálózati kapcsolatoknál tudod ellenőrizni.
  2. Nem árt néha újraindítani a router és a használt laptopot is!
    Ez elég sűrűn megoldja a problémát, viszont, ha óránként újra kell indítani a router, akkor nagy valószínűséggel már az utolsókat rúgja és érdemes minél előbb egy újat beszerezni.
  3. Ha legalább 1-2 jelerőségű wifi jelet érzékel a laptopod, de nem tudsz csatlakozni hozzá akkor érdemes úgy beírni újra a jelszót, hogy lásd. Általában van egy kis „szem” ikon, melyre kattintva láthatód a begépelt jelszót, így hamar kiküszöbölheted ezt a problémát is.
  4. Kapcsold ki- be a Wifi –t.
    Ezt könnyen megteheted. Általában minden laptopon van egy gyors funkció gomb erre: Fn + „wifi ikon”
  5. Új routert vásároltál?
    Amennyiben most telepítettél egy új routert és nincs wifi kapcsolat rajta, akkor érdemes átbogarászni a használati utasítást vagy egy szakemberhez fordulni.
  6. Néhány esetben a tűzfal a cinkos!
    Érdemes úgy kipróbálnod a csatlakozást, hogy ideglenesen kikapcsolod az operációs rendszer tűzfalát. Ha ez megoldja a problémát, akkor át kell nézned, hogy mi mindent blokkolhat a tűzfalad.
  7. Az új Windows frissítések végett manapság már gyakori probléma az is, hogy egy frissítés vagy Windows újra telepítés után nem a megfelelő illesztőprogram került a laptopodra, így a Wifi adaptered működés képtelen, ilyenkor nincs más dolgod, mint a wifi kártya gyárójának honlapjáról letöltheted manuálisan az illesztő programot.
  8. Ha eddig egyik pont sem vezetett a megoldáshoz, és a közelmúltban tökéletesen működött minden, és a használt laptopod jónéhány éves már, akkor lehetséges, hogy a wifi adapter adta fel a szolgálatot. Ne aggódj, van rá megoldás! Egyszerűen ki lehet cserélni az adaptert.
Ajánló
Kommentek
  1. Én